Gaming

PS VR2 e și puternic și ieftin, dar merită? Ce șanse de reușită are?

ps-vr2

E un preț decent pentru hardware puternic, dar dacă te uiți la ce poți face cu el, va fi greu să te desparți momentan de banii ăștia. 

Pe 2 noiembrie, Sony a anunțat că PlayStation VR2 va fi lansat pe 22 februarie 2023 la prețul de 549,99 USD. Este un preț decent pentru hardware puternic, dar dacă te uiți la ce poți face cu el, va fi greu să te desparți momentan de banii ăștia. 

Atât detaliile privind prețul, cât și data de lansare erau ceva ce mulți așteptau să afle, după luni de zile în care au văzut impresii pozitive de la cei care au pus deja mâna pe PS VR2. Totuși, marea întrebare este: va avea acest dispozitiv VR vreo șansă la succes?

În ciuda faptului că are un hardware foarte puternic, care îi permite să se bată și cu Valve Index și cu Meta’s Quest 2, și vine la un preț mult mai mic, PS VR2 depinde exclusiv (și evident) jocurile pe care le are. Și nu prea are.

psvr 2 horizon call of the mountain bundle

Fiindcă nu poți folosi acest set VR cu un PC și ești limitat exclusiv la jocuri PlayStation, la lansare Sony pariază din greu pe un singur joc: Horizon Call of the Mountain. Un pachet PS VR2 de bază va costa 550 de dolari, iar cel cu noul Horizon urcă până la 600 dolari. 

E un preț corect pentru o cască VR de ultimă generație, controlerele sale, plus cel mai anticipat joc de PlayStation din 2023 ȘI o pereche de căști, dar este suficient să facă oamenii să-l cumpere?

Fiecare va face cum consideră, dar iată avantajele și dezavantajele PSVR 2 din acest moment. După cum vezi, punctele pro sunt puține. Sony are mult de lucru în următoarele câteva luni înainte de lansarea PS VR2, pentru a convinge oameni să investească în această platformă de realitate virtuală.

PSVR 2 Pro

  • Hardware puternic, cu FOV și display mai bun decât Quest 2, la preț similar
  • Mult mai ieftin decât concurența (Valve Index sau Quest 2 Pro)

PS VR2 contra

  • Nu este un dispozitiv standalone, fără fir, precum Quest 2 Pro
  • E compatibil numai cu platforma PS5, ceea ce înseamnă că nu poți juca ce ai cumpărat pe PS VR1 pe PS VR2 (sau invers)
  • Foarte puține jocuri AAA anunțate, fără vreuna din francizele Sony uriașe

RoadtoVR a întocmit o listă cu toate jocurile disponibile pe PS VR2 și, având în vedere că lansarea e la câteva luni distanță, nu e un scroll prea impresionant.

În afară de Horizon Call of the Mountain, mai avem Resident Evil Village și remake-ul Resident Evil 4, No Man’s Sky și capitolul 2 din The Walking Dead: Saints and Sinners. Astea și Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge Enhanced edition sunt francize pe care le-ar recunoaște oricine, dar ce titluri de la Sony vor fi pe PS VR 2?

Star Wars Tales from the Galaxy's Edge Enhanced Edition

Nu vezi Gran Turismo, Uncharted sau God of War pe această listă, trei dintre cele mai mari francize Sony. În total, până acum sunt anunțate doar vreo 20 jocuri și prea puține din acele titluri care chiar vând consolele.

În plus, problemele cu aprovizionarea PS5 încă există, consola fiind rareori disponibilă la prețul recomandat de Sony, așa că mulți se vor chinui să cumpere consola asta în timpul sărbătorilor, iar asta afecta fără îndoială și precomenzile pentru PS VR2.  

Dacă te mai uiți și la lipsa de compatibilitate inversă cu PS VR1, până și pasionații de VR, ce au deja platforma precendenta, vor justifica greu investiția în PS VR 2. 

Cea mai mare atracție a acestei platforme acum e prețul, fiindcă PS VR2 este mult mai ieftin decât oferta de la Valve sau Meta. Totuși, cine ar da peste 500 dolari pentru o promisiune? Și dacă gamerii nu fac asta, cum va putea Sony să susțină acest produs?

Toate astea sunt întrebări la care se va răspunde în următoarele câteva luni. 

Sper că Sony va munci din greu să anunțe și alte experiențe VR, că altfel degeaba e hardware-ul ăla puternic. Ce mi-e frică e că PS VR2 va sta abandonat pe rafturile câtorva entuziaști, alături de console ca PS Vita, în loc să ajute Sony să concureze cu Valve sau Meta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top